Boya Hakkında Herşey

Mutfak dolapları boyama hakkında her şey

Mutfağınıza düşük maliyetli bir tadilat yaptırmak istiyorsanız boyama yapmak elinizdeki en iyi seçenektir. Boyanın maliyeti diğer kaplamalara göre daha düşüktür, istediğiniz rengi seçebilir, kendiniz yapabilirsiniz. Mutfağı boyarken sıklıkla ortaya çıkan bazı şüpheleri görelim.

Mutfak dolaplarını boyamak için ne tür boya kullanılır?

Alkid emaye: Sentetik emaye de denir, hemen hemen her malzemeye ve diğer boya türlerine çok iyi yapıştığı için iyi bir seçenektir. Birçok rengi mevcut olan yıkanabilir ve ekonomik bir boyadır.

Su bazlı veya akrilik emaye: Günümüzde en çok kullanılan hidroemaye olarak da adlandırılır. Sentetik bir emaye ile aynı özelliklere sahip olmasının yanı sıra zamanla sararma yapmaz, kokusu çok azdır, toksik duman çıkarmaz ve daha hızlı kurur.

Tebeşir boyası: veya tebeşir boya, kolay uygulanması, hızlı kuruması, iş kolaylığı ve özel cilası ile modaya uygun bir seçenektir. Avantajları çoktur. Ancak neme ve lekelere karşı direnç göstermediğini ve mutfağın genellikle daha dayanıklı bir şeye ihtiyaç duyulan bir yer olduğunu unutmayın.

Çelik Mavi Boyalı Mutfak Adası

Boyalı mutfak dolapları

Lake, ahşap mobilyalarda en yaygın kaplamalardan biridir. Farklı, sağlam ve homojen bir renk verir. Önceki boyalardan herhangi biri lake mobilyalara uygulanmaya uygundur.

Birinin yeni bir boya uygulamak için mobilyaların tamamen çıkarılmasını önermesi mümkündür. Yani, önceki tüm boyaları çıkarmak, ancak bu neredeyse imkansız. Mordan oluşturmak için bir önceki zımparalama yeterli olacaktır. Yeni boyanın yapışmasını güçlendirmek için bir astar uygulamanız gerekebilir.

Melamin mobilyalar boyanabilir mi?

Siyah boyalı mutfak dolabı

Elbette melamini boyayabilirsiniz. Son olarak melamin, herhangi bir sentetik emaye, su bazlı emaye veya tebeşir boya ile boyanabilen plastik bir malzemedir. Piyasada melamin ve MDF boyamak için özel boyalar da bulunmaktadır.

Parlak veya parlak bitişli melaminlerde biraz daha zordur. Bu durumlarda parlamayı gidermek ve boyanın tutunabileceği uygun bir yüzey oluşturmak için dikkatli bir şekilde zımparalamanız gerekir. Mobilya yoğun kullanım veya aşınma için daha fazla korumaya ihtiyaç duyuyorsa, en iyisi epoksi emaye veya hidro emayedir.

Zımparalamadan boyamak mümkün mü?

Evet, yapabilirsiniz… ama… tavsiye edilmez.

Bunu düşünürseniz, zımparalama o kadar da kötü değil. Bir mobilya parçasını önceki boya ile boyamak için boyayı zımpara kağıdı ile çıkarmak gerekli değildir. Zımparalama sadece parlak veya emaye tabakasını çıkarmak için yapılır, yeni boyanın kavraması için çizik bir yüzey oluşturur. Zımparalamazsanız, yeni boya soyulmadan veya kabarmadan önce muhtemelen çok kısa bir süre dayanacaktır. Şanslı olabilirsin ve bu olmayacak.

Mutfakta yeşil boyalı melamin

Adım adım: mutfak dolaplarının boyanması

1) Mobilyaları temizleyin ve yağdan arındırın

Yüzeye yapışan kir, yağ ve deterjanlar yeni boyanın tutunması için sorun oluşturur. Boyamadan önce yağdan arındırma için en etkili olan, alkol veya terebentin gibi çözücü ürünlerdir. Yüzeyi temizleyerek nemli bir bezle uygulayınız.

2) Boyanmayacak olanı koruyun

Düğmeleri, tutamaçları veya düğmeleri çıkarın. Yeni, modern ve başka bir tarz için değişiklik yapmak için iyi bir fırsat. Menteşeleri, tezgahın veya tezgahın kenarlarını, süpürgelikleri ve lekelenmesini istemediğiniz diğer her şeyi ressamın bandıyla örtün. Zemini örtün.

3) Yüzeyi zımparalayın

Yukarıda gördüğümüz gibi zımparalamanın amacını hatırlayın. Çok fazla çizmeyen 100 veya 120 zımpara kağıdı seçin. Bir parça ikiye katlanmış zımpara kağıdı. Bunu her zaman tek yönde, tercihen tahıl lehine veya yere dik olarak yapmaya çalışın. Solvent içinde nemli bir bezle tozu çok iyi temizleyin.

4) kat boya uygulayın

Fırça ve küçük bir rulo kullanabilirsiniz. Aşağıdan yukarıya boyayın. Çerçeveler veya mobilyaların yapısı ile başlayın. Sonra kapılar. En az bir gün kuruyana kadar açık bırakın.

5) İkinci el uygulayın

Boya yeterince kuruduysa 120 veya 150 numara ile çok çok hafif zımparalayın. Tozu temizlemek için temizleyin. İkinci katı önceki adımda olduğu gibi uygulayın.

Bitirmek için

Kağıt bandı yalnızca boya kuruduğunda çıkarın. Yeni kolları veya düğmeleri takın. Ve yenilenmiş mutfağınızın keyfini çıkarın.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu