Boya Hakkında Herşey

Duvarlarda dekoratif boyama teknikleri

Duvarlarda dekoratif boyama teknikleri nelerdir? Bunlar, iç duvarlarda uygulanabilecek bazı olası dekoratif boyama teknikleridir. Düz renklerin monotonluğundan sıyrılarak benzersiz bir detay ile özel bir atmosfer yaratır. Kullanılan yöntemlerin her biri, istenen etkiyi elde etmek için biraz pratik ve bazı durumlarda özel malzemeler ve araçlar gerektirir. Bazı örneklere bakalım:

Şablon veya kalıp: bir duvarı ve tüm ortamı önemli ölçüde geliştirebileceğiniz şablonlarla boyamaktan daha fazlası ve daha azı. Şablonlar vinil olarak tek bir çizim yapmak için değil, aynı zamanda duvar kağıdını taklit eden tüm yüzey üzerinde koruyucular veya bir desen yapmak için kullanılır. İyi bir sonucun sırrı, renklerin ve seçilen çizimin kombinasyonundadır.

kabarık: Benekli veya lekeli efektli farklı bir duvar istiyorsanız, bu kesinlikle bu durumda en çok kullanılan tekniklerden biridir. Bunu başarmak için bir temel renk kullanmalı ve ardından farklı bir tonda bir süngerle boyamalısınız.

Patina: Küçük parçalar halinde yaygın olarak kullanılan bir kaynak… ama geniş yüzeylerde uygulanması biraz daha zor. Sünger bir patina olarak kabul edilebilir, çünkü boya düzensiz ve kısmi bir şekilde uygulanır ve önceki rengi ortaya çıkarır. Bir süngere ek olarak, bu dokuyu oluşturmak için başka öğeler de kullanılabilir.

Öneri: Popüler Filli Boya Dış Cephe Boyaları

metalik efektler: Şaşırtıcı sonuçların elde edildiği patinaları yapmak için sessizce metalik boya kullanmak mümkündür. Duvarlar için benzer sonuçlar elde edebilen özel metalik son kat boyalar da mevcuttur.

Pas etkisi: Etki farklı şekillerde gerçekleştirilir. En yaygın olanı patina tekniğini tekrar ama uygun renklerle kullanmaktır. Korozyon etkisini duvarlarda ve diğer yüzeylerde elde etmek için özel boyalar da vardır.

çatırtı: Bu uygulama yöntemi zamanla çatlamış veya eskimiş boyayı taklit eder ve mobilya ve dekoratif parçalarda yaygın olarak kullanılır. Ama onu hiç de kötü görünmeyecek duvarlara götürme olasılığı her zaman vardır. Çatlama vernik adı verilen özel bir ürün ile çatlama yapılır. Bu notta görebileceğiniz başka teknikler de var.

Cam: Bu prosedürle, özellikle belirli bir sektörü vurgulamak için duvarlarda güzel bir rustik ve benekli etki yaratılır. İşin püf noktası, belirli bir rengin ilk katmanını boyamak ve tamamen kuruduktan sonra başka bir renk uygulamaktır. Bu boyayı hemen emici bir nesneyle çıkarın ve önceki rengi ortaya çıkarın. Kullanılan nesne sünger, rulo, fırça veya bu durumda “paspaslama” olarak adlandırılan sadece bir bez olabilir.

Damarlı: Bu sefer yüzeyde görülebilen damarlar sır ile elde edilmiştir. Ancak boyayı çıkarmak için kullanılan nesne kalın kıllı bir fırça veya özel bir taraktır. bu kumaş etkisi nesneyi tekrar önceki zamana dik olarak geçirerek elde edilir.

mermer: Genellikle küçük bir duvara veya belki bir sütuna uygulanabilen ve doğal mermeri taklit etmesi amaçlanan bir kaynaktır. Teknik, bir sır ve ince bir taslağı bir fırça ile birleştirir.

alçaldım: İki boya rengi arasında gradyan yapmak göründüğü kadar basit değil, duvarlar kadar büyük yüzeylerde çok daha kolay. Bunun için bazı ressamlar genellikle sprey boya veya basit bir fırça kullanır, ancak büyük bir ustalıkla kullanılır. Sonuç, seçilen renklere çok bağlıdır, ancak çok orijinaldir.

Kara tahta boya: tahta mutlaka bir teknik değil, daha çok özel bir tablodur, ancak çok dekoratiftir. Üzerinde basit karalamalar, alışveriş listeleri ve hatta gerçek sanat eserleri yapabilirsiniz.

Floransalı topraklar: Bu resim sistemi sayesinde, Rönesans’ın beşiği olan Floransa şehrinin büyük saraylarının görünümü taklit edilir. Özel malzemeler ve çok pratik gerektiren bir yöntemle elde edilen rustik ve düzensiz bir görünüm. Piyasada çok daha basit ve kolay uygulama ile toprağı taklit eden ürünler var.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu