Boya Hakkında Herşey

Ahşap nasıl cilalanır, resimlerle adım adım

Bir eşyayı, bir mobilyayı veya evinizin bir bölümünü cilalamaya karar verdiyseniz, bunu yapabileceğinizi söylemek istiyorum… zor bir iş değil. İlk başta biraz hantal olabilir, doğru ama Biraz pratik yaparak tekniğinizi geliştireceksiniz. ve aletlerin kullanımı. Deneyim kazanıp gerekli adımları öğrendikten sonra, istediğiniz ahşabı cilalamaya teşvik edileceksiniz, sonuç daha iyi olacak ve önemli ölçüde tasarruf edeceksiniz. Başlamak için… ilk şey:

01: Vernik tipi seçimi

vernik boya

Hassas parçalar için

Parça bir mobilya parçası, bir zanaat veya başka bir narin ahşap ise, iyi bir vernik kullanmalısın, ahşabı vurgular ve dokunuşa iyi bir son verir. Bu durumda her türlü malzemeyi kullanabilirsiniz, ancak benim tavsiyem nitroselüloz vernik veya genellikle nitro vernik olarak adlandırılmasıdır.

Ama fırçayı ilk kez kullanıyorsanız, daha iyi iyi bir su bazlı akrilik vernik deneyin vernikleme sırasında daha iyi sonuçlar ve daha az zorluk elde edersiniz.

dış mekan için

İkinci durumda, ahşap dış mekandadır ve güneşe, yağmura ve diğer etkenlere dayanmalı, kaliteli verniklerle korunmalıdır. Bu durumlarda en iyisi sentetik veya alkid vernikler. Ahşabın renginin daha iyi korunması için bir UV filtresi varsa çok daha iyi.

Ağır hizmet ve topraklar için

Öte yandan, örneğin kalaslı ahşap zeminlerde veya zeminlerde, platformlarda veya parkelerde, basamaklarda ve basamaklarda ahşap yoğun bir işleme tabi tutulacaksa, malzemenin daha dayanıklı olması gerekir. Bu durumda bir poliüretan vernik en iyi seçimdir. Bu ürün, trafik ve sürtünmeden kaynaklanabilecek aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmasını sağlayan sertliği ile karakterizedir.

02: İşyerini hazırlayın

temizlemek için süpürge

Verniklemeye başlamadan önce tavsiye ederim aydınlık ve havalandırılmış bir yer bulun. Mümkün değilse, hava sirkülasyonunu sağlamak için kapı ve pencereleri açmanın yanı sıra ortamı aydınlatmaya çalışın. Yaklaşık 20 ila 28 derece arasında, yağışsız veya rüzgarsız, ılıman sıcaklıklara sahip günleri seçin. Boya veya vernik yaparken hava çok önemlidir.

Yukarıdakilere ek olarak, emin olun alan temiz, tozsuz, mümkünse içeride. Hala zımparalamadıysanız, bunu yapmak için yeterli zaman ayırın ve ardından ahşaptan ve bulunduğunuz ortamdan veya sektörden tüm toz parçacıklarını temizleyin. Bütün bunlar, uygulama ve kuruma sırasında küçük parçacıkların verniğe yapışmasını önlemek içindir.

03: Yüzeyi hazırlayın

ahşap zımparalama

Ahşabı cilalarsanız, doğal olması gerekir, yani herhangi bir vernik veya başka bir boya tabakası olmadan. Veya başka bir şekilde, zaten cilalanmış bir ahşabın görünümünü yenilemek istiyorsunuz. İkinci durumda, verniğin her zaman aynı yapışma ve dayanıklılığa sahip olamayacağını unutmayın.

İlk katı uygulamadan önce tüm yüzeyi pürüzsüzce zımparalayın, ahşabın sahip olabileceği çapak ve pürüzleri gidermek için. Yüzeyi çizmemek için tahılla aynı yönde yapmak en iyisidir. Ardından zımparadan kaynaklanan tüm tozu temizlemek için bir fırça ile temizleyin ve ardından nemli bir bezle temizleyin. Hangi zımpara kağıdına ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız, her durumda hangi zımpara kağıdını kullanacağınızı öğrenin.

04: Bir astar uygulayın (yalıtıcı veya dolgu maddesi)

ahşap üzerine astar

Ahşap üzerine astar kullanımı çok yaygın olmamakla birlikte bir kat uygulamanız gerekebilir, özellikle mobilya veya zeminlerde. Mastik veya Dolgu, ahşabı dış etkenlerden korumanın yanı sıra nihai son ürüne daha iyi yapışmasını ve sabitlenmesini sağlamak için kullanılır. Ahşabı boyamak, yani orijinal rengini değiştirmek istiyorsanız, astarlamadan önce bunu yapmanız gerekebilir.

Mühürleyici veya dolgu maddesi herhangi bir boya gibi kullanılır, yumuşak bir fırça yardımıyla, ihtiyacı olan tüm alanı kapsamaya çalışıyor. Bazı ürünler krank pimi ile kullanılabilir.

05: İlk kat vernik

renkli vernik

İlk kat vernik uygulaması için her şey hazır olduğunda, yüzeyin temiz ve kuru olduğunu varsayarak yumuşak kıllı düz bir fırça kullanmalısınız. Ayrıca bir köpük aplikatörü veya bir pamuk topunu da kullanabilirsiniz.

Üretici tarafından önerilen %10 ila %20 solvent ile seyreltilmiş vernik ile boyasız sektörler bırakmadan ahşabı her yöne emprenye edebilirsiniz. her zaman bundan emin olmak son geçişler damarlar lehine yapılır ahşaptan, malzemeye uyacak şekilde. Yeterince uzun, genellikle 8-24 saat kurumasını bekleyin.

06: Daima eller arasında zımpara kağıdı

ahşap masa zımparalama

İlk kat ile sadece yüzeyi kapatmış olursunuz, ancak ahşaba pürüzsüzlük ve parlaklık veren bir film elde etmek istiyorsanız, arka arkaya katlar uygulamanız gerekecektir. İsteneni elde edene kadar her birinde sonucu daima iyileştirmek.

Yukarıdakiler için çok önemli 180 ila 240 arası zımpara kağıdı ile ve manuel olarak vernik katları arasında zımparalayın. Bu sayede dokunuşunuzu pürüzlendiren tüm partikülleri ortadan kaldıracak ve bir sonraki katın yapışması için mordan oluşturacaksınız. Sadece kuru bir fırça ve nemli bir bezle tozu temizlemek için kalır.

07: Aşağıdaki elleri uygulayın

Fırça ile cilalanmış

Sonraki katları verniği seyreltmeden tıpkı kabında geldiği gibi yapabilirsiniz. Bir krank pimi kullandıysanız, her uygulama için yenisiyle değiştirmek en iyisidir. Fırça veya fırça kullanıyorsanız temiz olduğundan emin olun.

Hep her kat veya kat arasında en az bir gün kurumaya bırakın vernik. Geçiş sayısı, ihtiyacınız olan parlaklığa ve istediğiniz korumaya bağlı olacaktır. Genel olarak uygulayın:

  • İyi durumda cilaları yenilemek için 1 el
  • İç mekanlarda cilalamak için 2 el
  • Dış ve iç ahşap için 3 kat (normaldir)
  • Kalın bir kaplama ve yüksek parlaklık için 4 kat

08: Son bitiş ve bakım

ıslak ahşap

Parçanın son kuruması katlar arası kurumadan daha fazladır., saçak, tavan, kapı veya pencerelerde bu önemli değil, ahşap zeminlerde, mobilyalarda veya manipüle edilecek parçalarda önemlidir. Bu son durumlarda, örneğin üzerine basılabilmesi için verniğin kuruma sürelerine uyulması önemlidir. Üreticinin talimatlarını okumanızı tavsiye ederim.

Ahşabın güzel görünümünü koruyacak olan zaman içinde doğru verniklemedir., ve onu ajanlardan koruyacak… özellikle açık havada. Burada, ahşaba zarar vermemek ve rahatsızlıklardan kaçınmak için her iki yılda bir yeniden cila yapılması tavsiye edilir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu