Boya Hakkında Herşey

Bir odayı boyarken hangi sırayı izlemelisiniz?

İçinde yaşanılan bir evi mobilya ve diğer şeylerle boyadığınızda, sektörlere göre, oda oda çalışmak daha iyidir. Bu şekilde tek bir sektöre odaklanırsınız, böylece iş bittiğinde veya en azından boya kuruduğunda hemen işgal edilebilir ve işgal edilmesini sağlar.

Artık her sektörde veya ortamda da kazara lekelenmeleri veya dökülmeleri önlemek için bir sıraya uymalısınız. Çalışmaları pratik bir şekilde yürütmek ve çevreyi mümkün olan en kısa sürede kurtarmak.

Adım 1: ortamı boşaltın ve yüzeyleri koruyun

Her alanda, özellikle daha küçük alanlarda rahatça çalışabilmeniz için en iyi seçenek rahatsız eden her şeyi kaldırın. Mobilyaları, perdeleri, kilimleri, lekelenen veya kazaya neden olabilecek her şeyi çıkarın. Dışarı çıkamayanları odanın ortasında toplarsınız ki duvarları rahat bir şekilde boyayabilirsiniz. Lekelenmeyi önlemek için eski çarşaflar ve plastik sargı ile örtün.

Bu zemini tamamen örtmeniz önemlidir sadece damlama veya sıçramayı önlemek için değil, aynı zamanda ayakların taşıdığı boya lekelerini de önlemek için.

Adım 2 – Tavanları Boyamaya Başlayın

boyama tavan

Boyanacak ilk şey tavan veya tavandır, duvarlara sıçrama olması durumunda bunlar daha sonra zımparalanacak ve duvarın rengiyle kaplanacaktır.

Tavanları boyamak için bazı şeyler size yardımcı olabilir, örneğin:

  • iki kişi arasında boya
  • rulo çubukları veya uzantıları kullanın
  • ressam için özel merdivenler kullanın
  • damlamayan merdanelerle boya uygulayın

İş genellikle biraz hantaldır, ancak yapılması zor değildir. Önce kenarları kesin ve düzeltin, ardından rulo ile devam edin. İşaretlerin fazla dikkat çekmemesi için bu adımı hızlı bir şekilde yapmalısınız, ancak her zaman yüksekte merdiven kullanımı ile gerekli önlemleri almalısınız.

Adım 3: duvarlarla devam edin

duvarlar nasıl boyanır

Küçük veya dar bir duvarı boyarken izlemeniz gereken sıra, yazı ile aynıdır, yani soldan sağa ve yukarıdan aşağıya. Kenarları boyamak veya boyamadan hemen önce “kırpmak”.

Öte yandan, büyük bir duvarda farklı bir şekilde boyamanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki resimde olduğu gibi, yapabilirsin yukarıdan aşağıya ve soldan sağa boya. Bütün bunlar, boyanın çok fazla kurumasını ve boya “eklemlerinin” fark edilmesini önlemek içindir. Duvarları boyarken W tekniği çok faydalıdır.

Siparişe devam etmek için her seferinde bir tane olmak üzere duvarı duvar boyamanız gerekir. İşten bir mola vermeden önce her zaman bir tanesini tamamen bitirin.

Adım 4: Çerçevelerin, kapıların ve pencerelerin anı

kapı ve pencereleri boya

Açıklıkları da yenilemeye karar verdiyseniz, bu, ortamın bütünsel olarak boyanmasında üçüncü adım olacaktır. Duvarlarda plastik boyadan kaynaklanan lekeler olması muhtemeldir, boyamadan önce bunları zımpara ile çıkarmanın zamanı gelmiştir. Söz konusu açıklığın dışında lekelenmeyi önlemek için kenarları boyacı bandı ile kapatmak isteyebilirsiniz.

Kapıları veya pencereleri yerden kaldırma imkanınız varsa, çok daha iyi. iş basitleştirildi şövale veya masa üzerinde boyama ve parça yatay konumdayken. Ayrıca boyanacakları sektörün de dışarıda veya yerinde olsun leke yapmayacak şekilde kaplanması şiddetle tavsiye edilir.

Adım 5: Sondaki Katlar

Zeminler nasıl boyanır

Zeminler veya zeminler, boyanacak son alan olmalıdır, bunun için boyamanız gerekir. her şeyi odadan çıkarın ve yüzey işlemi yapın muhabir.

Aynı zamanda en uzun kuruma veya kürlenme süresine ihtiyaç duyan boyadır, bu nedenle katlar arasında birkaç saat ve sonunda birkaç gün aralığa girmek imkansızdır. Sıralama basit ve mantıklı: Tüm alanı, en uzun duvara dik olacak ve her zaman odanın çıkışına doğru gidecek şekilde şeritler halinde boyamanız gerekir.

Çözüm: Sadece boya ile bir ortam tamamen yenilenmiş görünebilir, ayrıca kötü kokuları ortadan kaldırabilir ve yüzeyleri tamamen temizleyebilir. Geriye sadece mobilyaları birleştirmek ve gerçekten hoş görünmesi için bazı dekoratif dokunuşlar vermek kalıyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu