Boya Hakkında Herşey

Duvarları boyarken 7 yaygın sorun

Kesinlikle işimizi zorlaştıracaklar, ancak genellikle kötü yüzey hazırlığından veya yanlış boya uygulamasından kaynaklanmaktadır. Bunlar, boyama işi sırasında veya boya kuruduktan hemen sonra ortaya çıkabilecek sorulardan bazılarıdır. Onlara cevap vermeye çalışacağız:

Silindiri geçerken neden kabarcıklar kalıyor?

duvardaki baloncukları boyayın

Dokulu duvarlarda bu sorun değildir, düz duvarlarda yüzeyi tamamen pürüzsüz veya mükemmel hale getirebilir. Kısa tüylü bir rulo kullanılması tavsiye edilir, çünkü bu kabarcıklara uzun tüylü olanlar sebep olur. Ayrıca köpük veya sünger rulolar yüzeyde kabarcıklar oluşturur.

Tavsiye: Epoksi boya: bilmeniz gereken her şey

Ayrıca bu sorun genellikle boya çok sıvı olduğunda ortaya çıkar. Kullanmadan önce boyaya tiner veya su eklememeye çalışın.

Boya neden kaplamıyor?

el boyamak

Önceki durum nedenlerden biri olabilir, boya çok seyreltilmiştir. Diğer bir sebep de, ruloya yeterli miktarda malzeme yüklenmemesi olabilir, bu nedenle ardışık katlar uygulanması önceki rengi tamamen kapatmaz.

Boya kaplasın diye… silindiri yeterince ama damlatmadan yükleyin. Malzeme tasarrufu yaparak boyanın belirtilenden daha fazla performans göstermesini sağlamaya çalışmayın. Ve katlar arasındaki kuruma süresine uyun.

Boya kuruyunca neden çatlar?

Sadece bir bölgede boya soyulması

Yeni boyadıysanız ve boya kuruduktan sonra çatlar veya çatlarsa, malzeme bir nedenden dolayı duvara düzgün şekilde yapışmamış olabilir. Gres, yağlar, toz ve hatta yapıştırıcının varlığı olabilir.

Sorunu çözmek için tüm yüzeyin kurumasına izin vermeli, soyma malzemesini çıkarmalı ve soruna neden olan şeyi sabun ve su ile çıkarmalısınız. Durulayın, kurumaya bırakın, bir kat solvent bazlı astar uygulayın ve kuruduktan sonra yeniden boyayın.

Boya neden hemen soyuluyor veya kabarıyor?

duvardaki kabarcıklar

Boya kabardığında, dezavantaj kesinlikle duvarda nem veya tuz bulunmasıdır. Sadece küçük bir sektör olsa ve duvarın yapısında yerçekimini temsil etmese bile, boyanın “patlamasına” ve kabarcıkların oluşmasına neden olabilir.

Boyanın rulo ile kabarmaması için sektör fırça ile boyanabilir ama muhtemelen çok uzun sürmez. Daha ciddi bir nem türü olması durumunda, boyamadan önce sorunu gidermek gerekir. Duvarlardaki nemi görün.

Lekeler neden boyandıktan sonra ortaya çıkıyor?

Boyamadan sonra lekelerin yeniden ortaya çıkması

Bazen boyayı kapatacağını düşündüğümüz boya lekeleri tekrar çıkar. Genellikle küf, pas, duman, kurum veya boya solventi ile eriyen ve boya kuruduktan sonra görünür hale gelen diğer maddelerden oluşan lekelerdir.

Boyama yaparken bu sorunları çözmek için lekenin nedeni ortadan kaldırılmalıdır. Halihazırda boyadıysanız, mat yüzeyli (ahşap astar, sentetik emaye veya solvent astar) bir kat sentetik boya deneyin ve kuruduktan sonra normal boya ile devam edin. Bu durumlarda yapılacak en iyi şey, yüzeyi düzgün bir şekilde hazırlamak, duvarları boyamadan önce uygun şekilde temizlemektir.

Saten veya parlak boya kullanırken neden silindir izleri var?

Saten veya parlak cila ile boyama yaparken yaşanan sorunlar

Bir duvar boyanırken, boya yüzey ve hava ile temas ederek hızla kurumaya başlar. Saten veya parlak bitişli bir ürün kullanıyorsanız, iyi bir bitiş için bazı ekstra önlemler almalısınız.

Bu nedenle, rulo geçişlerini veya paneller arasındaki derzleri fark edilir hale getirmeye çalışmadan, işin mümkün olduğunca çabuk yapılması gerekir. Halihazırda boyanmış bir sektörü gözden geçirmeye geri dönmemelisiniz. Her seferinde bir duvar boyamalısınız. saten boya görmek

Boya neden duvara damlıyor veya akıyor?

Çok seyreltilmiş boya ile boyama yaparken sorun

Son olarak, duvarları boyarken başka bir sorun da damlamaktır. Bu, boya çok ince olduğu için olur. Malzeme genellikle kullanıma hazır gelir. Duvarın çok fazla emmesi durumunda, kullanılan ürünün cinsine göre sadece biraz su veya solvent eklemek gerekir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu